''Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες για κουκούλωμα''.Νέα ανακοίνωση του Παπάφειου για τον βιασμό 7χρονου

''Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες για κουκούλωμα''.Νέα ανακοίνωση του Παπάφειου για τον βιασμό 7χρονουΤα ΜΜΕ κατηγορεί σε νέα του ανακοίνωση η διοίκηση του Παπάφειου Ιδρύματος πρόεδρος του οποίου είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ενώ γίνεται αναφορά και στην ερώτηση που κατέθεσε 
πρόσφατα για το θέμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Η ανακοίνωση του Παπαφείου αναφέρει συγκεκριμένα:
Σήμερα, Παρασκευή 30-10-2015, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο του «Παπαφείου» Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΝΠΔΔ), για το γνωστό θέμα, περί της πιθανής διαπράξεως σωματικού βιασμού εις βάρος ανηλίκου τροφίμου του Ιδρύματος. Το ΔΣ μετά από δύωρη διαδικασία και διεξοδική συζήτησηεπανεξέτασε το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο, δυστυχώς, με τρόπο αήθη και πρωτοφανή έγινε αντικείμενο εκμεταλλεύσεως εκ μέρους μερίδος του ημερησίου Τύπου, και ομοφώνως απεφάσισε να πληροφορήση υπεύθυνα την κοινή γνώμη με την παρακάτω ανακοίνωση :
Από την πρώτη γνωστοποίηση των αναφορών των παιδιών και τροφίμων του «Παπαφείου» τον Μάρτιο του 2012, ενημερώθηκε άμεσα το ΔΣ και χωρίς καθυστέρηση έδωσε εντολή στο υπεύθυνο προσωπικό του Ιδρύματος να προβή στις κατά Νόμον απαραίτητες ενέργειες, με την απαιτουμένη διάκριση προκειμένου να προφυλαχθούν οι ευαίσθητες παιδικές ψυχές. Στη συνέχεια ως Διοίκηση του Ιδρύματος, απευθυνθήκαμε συγχρόνως, αφ’ ενός στο Δημόσιο Νοσοκομείο Ειδικών Λοιμωδών Παθήσεων και αφ’ ετέρου στο Ιπποκράτειο Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διερευνηθούν αρμοδίως οι συγκεκριμένες αναφορές, και να προστατεύσωμε ως υπεύθυνος φορέας τα εμπλεκόμενα ανήλικα παιδιά. Στην ενημέρωση για το συμβάν -η οποία έγινε από άλλους τροφίμους- ούτε ο «δράστης» ούτε και το «θύμα» ήταν σε θέση να περιγράψουν το τι συνέβη ακριβώς, ούτε το «που», ούτε και το «πότε». Όλα αυτά κατεγράφησαν στα απαραίτητα αρχεία μας. Κατόπιν τούτων ελάβαμε αμέσως τα αναγκαία μέτρα εντός του Ιδρύματος, με αυξημένη την επιτήρηση από το επιστημονικό προσωπικό του «Παπαφείου» για την φροντίδα και την προσοχή των εμπλεκομένων ανηλίκων, αλλά και όλων των τροφίμων παιδιών και εφήβων. Σε συνεννόηση μάλιστα με τους Παιδοψυχιάτρους του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, που ήδη παρακολουθούσαν τα παιδιά και ενημερώθηκαν για τις συγκεκριμένες αναφορές, προγραμματίσθηκαν άμεσα περισσότερες συνεδρίες σε εβδομαδιαία βάση.
Η άμεση και επίσημη ενημέρωση και πληροφόρηση εκ μέρους της Διοικήσεως του Ιδρύματος, αλλά και η αίτησή μας προς τα δύο Δημόσια Νοσοκομεία («Λοιμωδών» και «Ιπποκράτειο») της πόλεώς μας, για να συνδράμουν και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πρώτου περιστατικού, τον Μάρτιο του 2012, αποδεικνύουν και φανερώνουν ξεκάθαρα, με ασφάλεια και αξιοπιστία ότι δεν υπήρχε εκ μέρους του «Παπαφείου» Ιδρύματος καμμία απολύτως πρόθεση η διάθεση για να αποκρύψωμε το περιστατικό από οιονδήποτε αρμόδιο και υπεύθυνο δημόσιο Φορέα η Αρχή. Επιλέξαμε, ως ωφείλαμε, να κινηθούμε και να απευθυνθούμε αρμοδίως προς την παιδοψυχιατρική οδό σε Δημόσια Νοσοκομεία, άναζητώντας την βοήθεια και την γνώση των ειδικών επιστημόνων ιατρών, προκειμένου να συμπαρασταθούμε στους διαπλεκομένους ανηλίκους τροφί-μους, γεγονός που μόνον με μια υγιή ψυχοθεραπευτική σχέση εμπιστοσύνης από τους ειδικούς παιδοψυχιάτρους θα μπορούσε να είναι εφικτό. Η συγκεκριμένη ενέργειά μας έγινε με σκοπό, ώστε εάν χρειασθή στη συνέχεια να απευθυνθούμε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, προστατεύοντας, με αυτό τον τρόπο, παράλληλα και το 7χρονο παιδί, πριν τουλάχιστον να αποδειχθή κάποια αξιόποινη πράξη εκ μέρους των ανηλίκων παιδιών.
Γιά οποιαδήποτε άλλα ανάλογα περιστατικά, που έχουν δηλαδή ποινικό χαρακτήρα και έγιναν αμέσως αντιληπτά από υπαλλήλους του «Παπαφείου» Ιδρύματος, και για τα οποία υπήρχαν παραδοχές και περιγραφές από τους ανηλίκους αυτουργούς και τους παρατηρητές εφήβους ηθικούς αυτουργούς, ενημερώσαμε απευθείας την αρμοδία εισαγγελική Αρχή. Ήδη για όλα αυτά τα περιστατικά έχει ορισθεί δικάσιμος και αναμένομε την κρίση της δικαιοσύνης.
Η δίωξη των μελών του ΔΣ και του Διευθυντού του «Παπαφείου» που κυκλοφορείται ως είδηση τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ και στον Ημερήσιο τοπικό Τύπο, αφορά στο πρώτο περιστατικό, που συνέβη τον Μάρτιο του 2012, και αναφέρεται στην κακοποίηση του 7χρονου από τον 12χρονο. Στο περιστατικό αυτό, οι οποιεσδήποτε κατηγορίες για «κουκούλωμα» και απόκρυψη εκθέσεως κοινωνικής λειτουργού η ο,τιδήποτε άλλο, δεν έχουν κανένα έδαφος να σταθούν. Στόχος μας και καθήκον μας ήταν και είναι πάντα η προστασία και η φροντίδα των ανηλίκων παιδιών και εφήβων που φιλοξενούμε επί εκατόν περίπου έτη, τα οποία έχουν βιώσει την εγκατάλειψη, την παραμέληση και την κακοποίηση με οποιοδήποτε τρόπο.
Αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο με τις κάθε είδους μη δημοσιογραφικές και χωρίς οποιαδήποτε δεοντολογική διασταύρωση πληροφορίες και λεπτομέρειες, που δημοσιεύονται και σχολιάζονται από τον οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο, κακοποιεί για άλλη μια φορά τόσο το «θύμα», όσο και τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά του Ιδρύματός μας, που επί ένα αιώνα έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς και ποικιλοτρόπως.
Τέλος, αναφορικά με την ερώτηση που κατετέθη προσφάτως στην Βουλή των Ελλήνων από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος «ΣΥΡΙΖΑ» και η οποία περιέχει ανακρίβειες, και δημιουργεί σε κάθε περίπτωση ψευδή εικόνα για τα συμβάντα, θα ενημερώσωμε το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφαλίσεως και Προνοίας, που εποπτεύει το «Παπάφειο» Ίδρυμα.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.
http://www.seleo.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ