Κρητική μαγειρική, ρακές και πολύς χορός στη "Μεγάλη Συνάντηση" Κρήτης- Μακεδονίας, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

"Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση, Kρήτη - Μακεδονία: Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας" είναι ο τίτλος της έκθεσης
που εγκαινιάστηκε χτες στη Θεσσαλονίκη. Την έκθεση εγκαινίασαν στους χώρους του Λιμανιού, στη θέση Κατάρτι, η Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Η Έκθεση, που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης, ταξιδεύει και στην Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας στην πόλη προϊόντα, μουσική, χορό, γαστρονομία, τοπικές ενδυμασίες, αρώματα και γεύσεις μέσα σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον.

Η διάρκειά της είναι μέχρι τις 5 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τους οργανωτές της στοχεύει στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών και στην αντιπροσώπευση των Κρητικών προϊόντων από επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδας καθώς και στην αντιπροσώπευση προϊόντων που παράγονται στη βόρεια Ελλάδα από Κρήτες επιχειρηματίες.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να γευθούν τα κρητικά προϊόντα, όπως λάδι, τυροκομικά, μέλι, παξιμάδι, αρτοσκευάσματα, γλυκά, κρασί, ρακί - τσικουδιά, ποτά, βότανα, καλλυντικά, απευθείας από τους παραγωγούς και μεταποιητές.

Θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, γαστρονομικού και μουσικοχορευτικού χαρακτήρα. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από συλλόγους και φορείς που έχουν την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη όπως την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, τον Σύλλογο Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας, τον Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης "Ιδαία Γη", την Ένωση Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης και το Πολιτιστικό Σωματείο "Αγρίμια".

Ακόμη, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου, θα παρουσιάσει "Μαθήματα Κρητικής Μαγειρικής" και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση με τίτλο "Η Γαστρονομία της Κρήτης", με την παρασκευή και παρουσίαση πλούσιων εδεσμάτων, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι.

Στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων είναι η διάδοση της Κρητικής διατροφής, που οι ευεργετικές της ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και το ωράριο λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5:30 έως τις 9:00 το βράδυ.

Ελευθερία Γιαλτάδη 

http://www.thestival.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς