Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης τοποθετούνται ψυχαγωγικά παιχνίδια στην κεντρική πλατεία (Φώτο)

plateia1Με συνοπτικές διαδικασίες άλλαξε ο κανονισμός της πλατείας

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη δόθηκε σε ιδιώτη άδεια για τοποθέτηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών στην κεντρική πλατεία της πόλης την περίοδο των γιορτών. Είχε προηγηθεί αίτηση του ίδιου για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στην κεντρική πλατεία, κάτι που απαγορευόταν με τον υφιστάμενο κανονισμό. Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου άλλαξε ο κανονισμός της κεντρικής πλατείας, όπως και της πλατείας Τιάλειου και Ελευθερίας. Εκεί αποφασίστηκε η δυνατότητα κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στην κεντρική πλατεία για περιορισμένο χρονικό διάστημα για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Δηλαδή άνοιξε ο δρόμος για αξιοποίηση της πλατείας και εκμετάλλευση αυτής εποχιακά, Χριστούγεννα, απόκριες και όχι μόνο.

plateia2


Ενδιαφέρον έχει ότι δόθηκε άδεια χωρίς να το αντιληφθεί κανείς σε ιδιώτη, ο οποίος είχε ζητήσει να του παραχωρηθεί η κεντρική πλατεία χωρίς να επιτρέπεται κάτι τέτοιο με τον ως τώρα ισχύοντα κανονισμό. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Άραγε για ποιο λόγο δεν υπήρξε κάποια ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία για τους ενδιαφερόμενους-επαγγελματίες στον χώρο των ψυχαγωγικών παιχνιδιών; Πώς θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι θα μπορούσε να αιτηθεί να χρησιμοποιήσει την κεντρική πλατεία όταν ο κανονισμός απαγόρευε κάτι τέτοιο; Γιατί δεν έγιναν γνωστές οι προθέσεις της δημοτικής αρχής για να υπάρχουν περισσότερες προτάσεις και να επιλεγούν οι καλύτερες;

plateia1

Τις απαντήσεις καλό είναι να τις δώσει ο δήμαρχος Κοζάνης, ο οποίος επέλεξε να τροποποιηθεί ο κανονισμός της κεντρική πλατείας με συνοπτικές διαδικασίες. Σίγουρα πάντως πρόκειται για ενέργειες βιαστικές, κλειστές, οι οποίες τελικά δεν εξασφαλίζουν και το καλύτερο αποτέλεσμα στην αξιοποίηση της πλατείας. Με τον ίδιο το δήμαρχο να επιβάλει αυστηρότερο κανονισμό στα καταστήματα της Ειρήνης και του πεζόδρομου στα τραπεζοκαθίσματα και εδώ εν μία νυχτί να παραδίδει την πλατεία ….αμαχητί.
Ι.Π.

prlogos.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς