Δείτε γιατί η Rolex ονομάστηκε... Rolex

Τα φορούν εκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει συνώνυμο της χλιδής και του πλούτου. Ο λόγος για τα πανάκριβα ρολόγια Rolex. Αν και λίγοι μπορούμε να τα αποκτήσουμε, όλοι τα γνωρίζουμε. Ξέρουμε όμως από πού πήρε το όνομά της η διάσημη και ιστορική εταιρεία ωρολογοποιίας Rolex;
Σύμφωνα με το Business Insider, ο ιδρυτής της Rolex Hans Wilsdorf ήθελε η επωνυμία των ρολογιών να έχει ένα σύντομο όνομα που θα μπορούσε να λεχθεί σε οποιαδήποτε γλώσσα. Επίσης, ήθελε η ονομασία να θυμίζει κάτι από ρολόι και να είναι συμμετρικό με κεφαλαία γράμματα.

«Προσπάθησα να συνδυάσω τα γράμματα της αλφαβήτου με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό μου έδωσε μερικές εκατοντάδες ονόματα, αλλά κανένα από αυτά δεν μου άρεσε. Ένα πρωινό, ενώ βρισκόμουν σε μία άμαξα, ένα... τζίνι μου ψιθύρισε το όνομα « Rolex», έχει δηλώσει ο ίδιος.
Πάντως, ένας καθηγητής από το Stern Business School υποστηρίζει ότι σκέφτηκε την επωνυμία «Rolex» επειδή μοιάζει με όνομα ενός ρολογιού που χτυπάει. 

Επίσης, αρκετοί ισχυρίζονται ότι η επωνυμία αποτελεί μια σύντομη "ορολογική αριστεία", ωστόσο δεν υπάρχει καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Η Σελήνη δείχνει άνυδρη αλλά χάνει 200 τόνους νερού κάθε χρόνο. Η έρευνα της NASA για το νερό που κρύβει κάτω από την επιφάνειά της