ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ: Κόμβος λαιμητόμος η είσοδος - έξοδος του χωριού (Βίντεο)

Άγιος Μάμας: Κόμβος λαιμητόμος η είσοδος-έξοδος του χωριού (VIDEO)Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Αγίου Μάμα, πολύ περισσότερο τέτοια εποχή, που η κίνηση στους δρόμους της Χαλκιδικής και κυρίως στα δύο εθνικά δίκτυα, της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, αυξάνεται δραματικά. 
Ο κίνδυνος κατά την είσοδο και έξοδο των οχημάτων στο όμορφο χωριό του Δήμου Ν. Προποντίδας είναι μεγάλος και η ζωή των κατοίκων όλη την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και την εβδομάδα της εμποροπανήγυρης του Σεπτεμβρίου, είναι συνυφασμένη με τις ατελείωτες αναμονές για κάποια διακοπή στις ουρές των αυτοκινήτων που πηγαινοέρχονται και μάλιστα κάτω από τον φόβο δυσάρεστων ενδεχομένων.
"Θρηνήσαμε ήδη πολλούς, δεν θέλουμε να θρηνήσουμε πλέον άλλα θύματα και οι αρμόδιοι που μας κυβερνούν επιβάλλεται να σκύψουν πάνω στο μεγάλο πρόβλημα ενός ολόκληρου χωριού και να δώσουν λύση άμεσα, είτε αυτή λέγεται "φανάρια" είτε "γέφυρα" είτε ο,τιδήποτε άλλο".
Οι κάτοικοι του Αγίου Μάμα δηλώνουν αγανακτισμένοι από την απραξία των φορέων της αυτοδιοίκησης και του κράτους και το κλασικό "δεν υπάρχουν χρήματα", ενώ στηλιτεύουν το (παράλληλο) ενδιαφέρον τους για την εξυπηρέτηση και φροντίδα μεγάλων τοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
"Αναλάβαμε πρωτοβουλία γι' αυτή μας τη διεκδίκηση" τονίζουν, "και δεν μας μένει παρά η μέσα από λαϊκή συνέλευση κινητοποίηση όλου του πληθυσμού του χωριού, που θα φτάσει και μέχρι τον αποκλεισμό της εθνικής οδού" υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι των κατοίκων που μίλησαν στο Halkidiki Voice σχετικά. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να κάνουν γνωστή στην κοινωνία της Χαλκιδικής την ύπαρξη κωδικών με ποσόν 43 περίπου χιλιάδων ευρώ την περίοδο της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, για τοποθέτηση φαναριών, που "χάθηκαν" όπως είπαν, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για ολιγωρία των αρχών και εμπαιγμό τους από αυτές.
000001271
"Ο θάνατος ενός ανθρώπου υπερβαίνει την όποια δαπάνη για ένα τέτοιο έργο και οι αρμόδιοι θα πρέπει να εξετάσουν ξανά το πρόβλημα του Αγίου Μάμα, πριν θρηνήσουμε και νέα θύματα" επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των κατοίκων, τονίζοντας παράλληλα ότι "τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται πριν φτάσουν στη κορύφωσή τους".
Το όλο θέμα δεν είναι σίγουρα τοπικού μόνο ενδιαφέροντος και αφορά όλους -χρήστες ή όχι των εθνικών και τοπικών οδικών δικτύων της Χαλκιδικής- μια και αυτό που "παίζεται", το διακύβευμα δηλαδή για την τοποθέτηση ή όχι ενός φαναριού ή την κατασκευή ή όχι ενός μικρού ανισόπεδου κόμβου, είναι ο μαρασμός μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας και η ανθρώπινη ζωή!
- Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τί ακριβώς δήλωσαν στο κανάλι μας οι εκπρόσωποι των κατοίκων, τί πρότεινε η ΠΕΧαλκιδικής για λύση του προβλήματος και πού ακριβώς και τί προτείνουν απ' τη μεριά τους οι κάτοικοι του Αγίου Μάμα.
ΚΟΜΒΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ from Antonis Paschos on Vimeo.
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)