Απίστευτο! Τα σεξιστικά πρότυπα που προωθεί η Disney…

Αλλαγές γίνονται στα πάρκα της Disneyland στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και τη Γαλλία, καθώς στη διαδρομή που περνάει από τους Πειρατές της Καραϊβικής, υπάρχει μια σκηνή που από πολλούς έχει χαρακτηρισθεί σεξιστική. 
Ειδικότερα, από το 1976 που άνοιξε το πάρκο στην Καλιφόρνια, μια σκηνή απεικονίζει γυναίκες δεμένες να σέρνονται από ένα άντρα και μια σθεναρή γυναίκα προς πώληση στο προσκήνιο σαν νυφοπάζαρο. 
Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, ήθελαν να απεικονίσουν μια λεηλασία πειρατών και τώρα, μετά από σκέψεις, θα αντικατασταθεί στα πάρκα από μια σκηνή που θα απεικονίζει κατοίκους ενός χωριού να παραδίδουν σε ένα πειρατή τα τιμαλφή τους. 
Η διαδρομή έχει αλλάξει πολλές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών, καθώς παρόμοια σκηνικά  αντιμετωπιστήκαν με παρόμοιες ανησυχίες για το σεξισμό. Το 1997, σε ανακαίνιση της Disneyland, άλλαξε τη σκηνή που ακολουθούσε το νυφοπάζαρο, με πειρατές να κυνηγούν τρόφιμα που μεταφέρονται σε πιατέλες από τις γυναίκες και όχι να κυνηγούν τις ίδιες τις γυναίκες. Η Disney επίσης απέσυρε ένα μέρος μιας σκηνής στην οποία κρύβεται μια γυναίκα πίσω από ένα βαρέλι, ενώ ένας άντρας κρατάει τα εσώρουχά της.
Αλλά, παρά το γεγονός ότι αυτές οι σκηνές ενημερώθηκαν, το νυφοπάζαρο παρέμεινε ανέπαφο. «Γιατί η Disneyland εξακολουθεί να μας ζητά να γελάσουμε σε μια εμφανή απεικόνιση της σεξουαλικής δουλείας στους δημοφιλείς Πειρατές της Καραϊβικής;», η Caroline Heldman έγραψε στο περιοδικό Ms. Magazine το 2010: «Η Disney έχει απαράμιλλη δύναμη να διαμορφώνει τις νεαρές καρδιές και μυαλά. Αν οι Πειρατές της Καραϊβικής εξομαλύνουν τη σεξουαλική δουλεία με το χιούμορ, μπορεί να απευαισθητοποιήσουν τους θεατές σε αυτό το εξευτελιστικό και πολύ πραγματικό έγκλημα».


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα