Ο οίκος Gucci σταματάει τις γούνες

«Η κοινωνική υπευθυνότητα είναι μια από τις βασικές αξίες του οίκου Gucci και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για το περιβάλλον και τα ζώα» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Μάρκο Μπιτζάρι, σε δήλωση του προς την Humane Society των ΗΠΑ, οργάνωση που υλοποιεί δράσεις και εκστρατείες για την προστασία των ζώων.
«Η Gucci ελπίζει ότι θα βοηθήσει και θα εμπνεύσει την καινοτομία και την ευαισθητοποίηση, αλλάζοντας τη βιομηχανία μόδας πολυτελείας προς το καλύτερο» τόνισε.
Κι όλα αυτά ύστερα από την απόφαση που πήρε ο ιταλικός πολυτελής οίκος μόδας Gucci να σταματήσει τις πωλήσεις γούνας από την επόμενη σεζόν.
Εκτός από την παρεμπόδιση της σκληρότητας προς τα ζώα, η απόφαση του οίκου Gucci να ακολουθήσει την πολιτική fur-free είναι επίσης προφανώς υποκινούμενη από ένα ευρύτερο σχέδιο εκσυγχρονισμού της εταιρείας, φιλοσοφικά και βιώσιμα, τόνισε ο Μπιτζάρι σε συνέντευξή του στην Business of Fashion.
«Πιστεύετε ότι οι γούνες σήμερα είναι ακόμα μοντέρνες;» είπε. «Δεν νομίζω ότι είναι μοντέρνες κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να μην τις προωθούμε. Είναι λίγο ξεπερασμένες. Η δημιουργικότητα μπορεί να περάσει σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις αντί να χρησιμοποιεί γούνα» τόνισε.

ΑΠΕ/  fouit.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Η Σελήνη δείχνει άνυδρη αλλά χάνει 200 τόνους νερού κάθε χρόνο. Η έρευνα της NASA για το νερό που κρύβει κάτω από την επιφάνειά της