Εγκρίθηκαν οι τεχνικές οδηγίες για την ενεργειακή απόδοση κτηρίων – Υποχρεωτική η εφαρμογή τους

Με απόφαση του ΥΠΕΝ, εγκρίνεται και ορίζεται υποχρεωτική η εφαρµογή των Τεχνικών Οδηγιών του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων.
Το ΤΕΕ είχε συνάψει στις αρχές Ιανουαρίου σύμβαση με το ΥΠΕΝ προκειμένου να αναλάβει το έργο «Εκπόνηση απαιτούµενων ενεργειών για την αναθεώρηση του υφιστάµενου πλαισίου για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων».
Στη συνέχεια, το σχέδιο για έγκριση και εφαρµογή των Τεχνικών Οδηγιών του ΤΕΕ για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (ΤΟΤΕΕ-1, 2 και 4) γνωστοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και το ενέκρινε.
Έτσι, με τη διαδικασία του επείγοντος, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειας και τελικά το ΥΠΕΝ κατέληξε στην έγκριση των εξής Τεχνικών Οδηγιών του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος (ΤΟΤΕΕ):
α) ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 “Αναλυτικές εθνικές προδιαγραφές παραµέτρων για τον υπολογισµό της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και την έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης” (βλ. Παράρτηµα 1 της απόφασης).
β) ΤΟΤΕΕ 20701-2/2017 “Θερµοφυσικές ιδιότητες δοµικών υλικών και έλεγχος της θερµοµονωτικής επάρκειας των κτηρίων” (βλ. Παράρτηµα 2 της απόφασης).
γ) ΤΟΤΕΕ 20701-4/2017 “Οδηγίες και έντυπα ενεργειακών επιθεωρήσεων κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρµανσης και εγκαταστάσεων κλιµατισµού” (βλ. Παράρτηµα 3 της απόφασης).
δ) ΤΟΤΕΕ 20701-5/2017 “Συµπαραγωγή Ηλεκτρισµού, Θερµότητας και Ψύξης: Εγκαταστάσεις σε κτήρια” (βλ. Παράρτηµα 4 της απόφασης).
Δείτε τη σχετική απόφαση του ΥΠΕΝ εδώ.
https://energypress.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καστοριάς Σπύρος Παπαχρήστου

Έκανε το λάθος και απάντησε στο τηλέφωνο – Της κόστισε 2.000 ευρώ

Η Σελήνη δείχνει άνυδρη αλλά χάνει 200 τόνους νερού κάθε χρόνο. Η έρευνα της NASA για το νερό που κρύβει κάτω από την επιφάνειά της