Πώς να φτιάξετε σπιτική γρανίτα με καρπούζι και φράουλα

Οι γρανίτες αποτελούν έναν διασκεδαστικό εναλλακτικό τρόπο να καταναλώνετε το χυμό σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αφού νιώθετε ότι καταναλώνετε μια στέρεα τροφή, ενώ στην πραγματικότητα καταναλώνετε χυμό. Μπορείτε να τις κάνετε ελαφριές και φρουτώδεις για τα παιδιά ή ακόμα πιο θρεπτικές με χυμό λαχανικών. Η παρακάτω γρανίτα θα σας προσφέρει ενυδάτωση, θρεπτικά συστατικά και δροσιά. Προσθέστε αν θέλετε και χυμούς άλλων φρούτων, φτιάχνοντας ένα ουράνιο τόξο γεύσεων και χρωμάτων. Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά. Μερίδες: 4 – 6 γρανίτες.

Υλικά

– 1/8 καρπούζι
– 2 φλιτζάνια φράουλες
– 1 κόκκινο μήλο

Μέθοδος παρασκευής

1. Αφαιρέστε το πράσινο μέρος του καρπουζιού (και φυσικά τη φλούδα του) και το πάνω μέρος από τις φράουλες.
2. Πλύνετε και κόψτε τα σε κομμάτια, που να χωράνε στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ σας.
3. Βγάλτε το χυμό ή χτυπήστε τα αρκετά στο μπλέντερ. Ύστερα, μεταφέρετε το χυμό σε θήκες για γρανίτες και προσθέστε το ξυλάκι. Αφήστε το μείγμα να παγώσει ένα ολόκληρο βράδυ.
4. Για να βγάλετε τις γρανίτες, μάλλον θα χρειαστεί να αφήσετε να τρέξει λίγο ζεστό νερό στις θήκες, ώστε να ξεπαγώσει.
5. Απολαύστε!

Υποκατάστατα

Καρπούζι: Πεπόνι, ανανάς
Φράουλες: Μύρτιλο, σμέουρα, κεράσια
Μήλο: Αχλάδι, ανανάς, δαμάσκηνο

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Η Σελήνη δείχνει άνυδρη αλλά χάνει 200 τόνους νερού κάθε χρόνο. Η έρευνα της NASA για το νερό που κρύβει κάτω από την επιφάνειά της