Καθαρό "όχι" της Ν.Δ. στην Συμφωνία των Πρεσπών


Σημαντική είναι η ημέρα ως προς το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Συγκεκριμένα,  το πρωί στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ,θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου θα αναφερθεί εκτενώς στα επόμενα βήματα της κυβέρνησής του σε σχέση και με το επικείμενο Δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Λίγες ώρες αργότερα, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, η γραμματεία διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

"Βαλκάνια: Τα νέα δεδομένα μετά τη συμφωνία με την π.Γ.Δ.Μ. η σχέση με την Αλβανία και ο ρόλος της Βουλγαρίας στην περιοχή".

Ομιλητές θα είναι ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Σπύρος Λίτσας και ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνει στην εκδήλωση ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, ενώ το συντονισμό θα έχει ο Γιάννης Σμυρλής, γραμματέας διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθεί ολόκληρη η επιχειρηματολογία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ομιλητές αναμένεται να ταχθούν ξεκάθαρα κατά της συμφωνίας, χαρακτηρίζοντάς την “κακή για τα εθνικά συμφέροντα”. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα θα καλέσουν για μία ακόμα φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προκηρύξουν εκλογές, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η συμφωνία.


https://taxalia.blogspot.com 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης