Δ. Μακεδονία: Προσφυγή στο ΣτΕ για την Α.Ε.Π.Ο. της Μελίτης (ΙΙ)

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων  (Α.Ε.Π.Ο.) της μονάδας Μελίτης (ΑΗΣ Μελίτης), προσέφυγαν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων καθώς επίσης εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και περίοικοι της μονάδας Μελίτης.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ υποστηρίζει ότι η σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας είναι προβληματική καθώς δεν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη από το νόμο υποβολή της νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) γεγονός που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη διαδικασία εκποίησης της μονάδας που έχει δρομολογήσει ήδη η ΔΕΗ Α.Ε.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και ο Δήμος Μεγαλόπολης έχουν αποφασίσει να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα προκειμένου να ελεγχθεί η διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης την οποία θεωρούν ότι είναι απολύτως επιζήμια για το Δημόσιο Συμφέρον, τη ΔΕΗ, τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες μονάδες και τις τοπικές κοινωνίες. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σχετική κατάθεση αναφοράς για τη διαγωνιστική διαδικασία στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

http://www.ert.gr/

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Νυφοπάζαρο 2019 (Φώτορεπορταζ)

Έκανε το λάθος και απάντησε στο τηλέφωνο – Της κόστισε 2.000 ευρώ

Ορφανά παιδιά από την Συρία απαντούν στο «Τι θα έλεγαν στον μπαμπά τους» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές