Άρχισαν τις προκλήσεις! «Ουράνιο Τόξο»: Πάνω από 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα μιλούν τη μακεδονική γλώσσα..

Φυσικά μετά την συμφωνία των Πρεσπών και τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε η όρεξη των Σκοπιανών, που θα αρχίσουν να διεκδικούν μειονότητες. Ο ασκός του Αιόλου ‘ανοιξε και οι περιπέτειες για την χώρα μας τώρα αρχίζουν.

Νέες φωτιές ανάβει το πολιτικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο», ο πρόεδρος του οποίου, διατείνεται πως ανακάλυψε 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα όπου μιλούν την «μακεδονική γλώσσα»!

Ο Παύλος Βοσκόπουλος πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του κόμματος «Ουράνιο Τόξο» το οποίο όπως ισχυρίζεται, εκφράζει την αυτοαποκαλούμενη «μακεδονική μειονότητα που μιλά την μακεδονική γλώσσα», λέει στο Sputnik, ότι η «απαγορευμένη γλώσσα» ακούγεται από «την Καστοριά μέχρι τη Δράμα και έως τις παρυφές της Ναούσης και της Βέροιας».

«Μιλάμε για μια γλωσσοπολιτιστική μειονότητα. Σε γλωσσοπολιτιστικό επίπεδο υπάρχουν περίπου 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα, από την Καστοριά μέχρι τη Δράμα και έως τις παρυφές της Ναούσης και της Βέροιας όπου ακούγεται η απαγορευμένη γλώσσα», λέει και συνεχίζει:

«Εμείς γνωρίζουμε ότι σε αυτά τα χωριά, πέρα από τους πρόσφυγες χριστιανικής καταγωγής που μετακινήθηκαν με τη συνθήκη της Λωζάννης, κατοικούσαν και αρκετοί άνθρωποι κοντά στο γλωσσοπολιτιστικό μας ιδίωμα. Οι τελευταίες γενιές και ασφαλώς τα νέα παιδιά χάνουν τη λεγόμενη μητρική γλώσσα.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)