Ροφήματα για την αντιμετώπιση των πόνων περιόδου

Η εμμηνόρροια ή αλλιώς  περίοδος, είναι μια φυσιολογική διεργασία του οργανισμού κατά την οποία αποβάλλεται το ενδομήτριο. Συμβαίνει μια φορά κάθε μήνα και διαρκεί από 2 έως 7 ημέρες.

Τα συμπτώματα που την συνοδεύουν είναι πολλά μεταξύ των οποίων η συναισθηματικές μεταπτώσεις, η δυσφορία στο στήθος και πόνος που επεκτείνεται από την κοιλιά και τη μέση, μέχρι τους μηρούς και τα πόδια.

Τις περισσότερες φορές τα συμπτώματα είναι ανεκτά. Εντούτοις, υπάρχουν περιπτώσεις που τα συμπτώματα είναι περισσότερα και  ιδιαίτερα επίπονα. Αυτά περιλαμβάνουν εμετό, ναυτία, στομαχικές διαταραχές κ.α. Τότε έχουμε το φαινόμενο της «πρωτογενούς δυσμηνόρροιας». Μια κατάσταση, η οποία χρίζει άμεσης αντιμετώπισης.

Ο πιο δημοφιλής και γρήγορος τρόπος αντιμετώπισης φαίνεται να είναι τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Ωστόσο, η λήψη τους χωρίς την καθοδήγηση γιατρού είναι πιθανό να οδηγήσει σε παρενέργειες.

Για τον λόγο αυτό, βρήκαμε τα πιο αποτελεσματικά ζεστά ροφήματα βοτάνων που θα μας βοηθήσουν αν...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)