Σπιτικό στοματικό διάλυμα με αιθέρια έλαια

Σπιτικό στοματικό διάλυμα με αιθέρια έλαιαΤο σπιτικό στοματικό διάλυμα, είναι κατάλληλο για καθαρισμό και απολύμανση του στόματος από βακτήρια και μικρόβια. Εξολοθρεύει δηλαδή τους μικροοργανισμούς που επιβαρύνουν την στοματική υγιεινή.
Η ουλίτιδα, οι οδοντικές κοιλότητες και η κακοσμία του στόματος, είναι ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στοματική υγιεινής. Για να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και συχνή χρήση στοματικού διαλύματος. Ο συνδυασμός τους φαίνεται πως αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους προβλήματα.
Όσον αφορά το στοματικό διάλυμα, πολλοί ειδικοί συνιστούν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τύπο που θα χρησιμοποιήσουμε, καθώς υπάρχουν στοματικά διαλύματα που εξυπηρετούν καλλυντικούς σκοπούς και άλλα που έχουν θεραπευτική χρήση.
θεραπευτικά και καλλυντικά στοματικά διαλύματα
Σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ada), υπάρχουν δύο τύποι στοματικού διαλύματος: Τα καλλυντικά και τα θεραπευτικά.
Στην κατηγορία των καλλυντικών προϊόντων ανήκουν τα στοματικά διαλύματα που δεν παρέχουν κανένα σημαντικό όφελος, πέραν του ότι εξουδετερώνουν προσωρινά την κακή αναπνοή. Θα λέγαμε πως έχουν ίδια δράση με την τσίχλα.
Από την άλλη, τα θεραπευτικά διαλύματα μπορεί να διαθέτουν ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες που βοηθούν στη συνολική προστασία των δοντιών, ωστόσο, πολλά από τα χημικά που περιέχονται στη σύνθεση τους (όπως το αλικυλικό μεθύλιο), έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα τοξικά και ενδέχεται μακροπρόθεσμα να δημιουργήσουν διαταραχές στην στοματική κοιλότητα.
Για τους παραπάνω λόγους, η εφαρμογή σπιτικού στοματικού διαλύματος, που φτιάχνεται με αγνά, φυσικά υλικά, συνιστά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για να ενισχύσουμε την υγιεινή του στόματος και να προστατευθούμε από την τοξική δράση των χημικών ουσιών που περιέχονται τόσο σε καλλυντικά, όσο και σε θεραπευτικά ....Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας