ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ο DJ SERGIO T στο 41o River Party

Η μικρή αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη electronica σκηνή της Ελλάδας έχει δώσει πολλά αξιόλογα δείγματα τα τελευταία χρόνια. Ένας από τους εκπροσώπους αυτής της παραγωγικής γενιάς νεαρών καλλιτεχνών είναι ο παραγωγός και DJ Sergio T.

O Sergio T (Σέργιος Τανίδης) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Το ενδιαφέρον του για τη μουσική εκδηλώθηκε ήδη από την παιδική του ηλικία. Αρχικά ασχολούνταν με την κιθάρα. Ωστόσο, τελικά τον κέρδισε η ηλεκτρονική μουσική με τις απεριόριστες δυνατότητές της. Έτσι, ξεκίνησε να πειραματίζεται με τα αντίστοιχα εργαλεία και μόλις στα 15 του έτη συνέθεσε το πρώτο του single.
Music Production/Discography
Η πρώτη επίσημη επαγγελματική πρόταση έγινε στον Sergio T σε ηλικία 18 ετών, όταν η ανερχόμενη dance/pop δισκογραφική εταιρεία My Group τού προσέφερε το πρώτο του συμβόλαιο. Και έτσι, το καλοκαίρι του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο Don’t Go. Στο κομμάτι αυτό συμμετείχαν ο DJ Spy (συμπαραγωγή) και ο Dim Gerrard, ο οποίος τραγουδάει σχεδόν σε όλες τις μέχρι στιγμής παραγωγές του Sergio T. Η καλοκαιρινή και χορευτική αύρα του κομματιού συνέβαλε στη μεγάλη απήχησή του, χάρη στην οποία μονοπώλησε το ενδιαφέρον των μεγάλων ραδιοφώνων και clubs της χώρας μας.
Έναν χρόνο αργότερα, το 2015, από την ίδια τριάδα καλλιτεχνών κυκλοφόρησε το κομμάτι Fighting 4 Love. Η επιτυχημένη συνταγή του Don’t Go μεταφέρθηκε σχεδόν αυτούσια εδώ, χαρίζοντας ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση στον Sergio T.
Το ίδιο έτος έλαβε χώρα και η πρώτη από τις δύο μεγαλύτερες —μέχρι στιγμής— επιτυχίες του ανερχόμενου παραγωγού. Ο λόγος για το κομμάτι Secret(συμμετοχή: DUBFAZE), το οποίο κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Planetworks.
O ανατολίτικος χαρακτήρας του κομματιού βοήθησε στην αναγνώριση του Sergio T εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής μετράει πάνω από ένα εκατομμύριο views στο YouTube ενώ έχει κατακτήσει υψηλές θέσεις στα rankings του Shazam (Νο. 33 στην Ελλάδα και Νο. 28 στην Τουρκία). Ταυτόχρονα, εντάχθηκε δυναμικά στο airplay πολλών ραδιοφώνων και στις δύο χώρες.
Το πρώτο εξάμηνο του 2016 ο Sergio T έδωσε στην κυκλοφορία το Trick Me (Warner Music). Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε και η δεύτερη μεγαλύτερη του επιτυχία: το remix του για το δημοφιλέστατο Other People της Αμερικανής LP. Είναι μία από τις δουλείες για τις οποίες περηφανεύεται ιδιαίτερα αφού η σύνθεσή του είναι σε μεγάλο βαθμό πρωτότυπη, μολονότι remix. Πολύ σύντομα ήρθε η αναμενόμενη υποστήριξη από τα ραδιόφωνα της Ελλάδας και —για πρώτη φορά— της Ευρώπης.
Στα μέσα του 2017, τέλος, χάρισε στο κοινό του το Never Give Up (Panik Records). Λίγους μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 2018, έδωσε στη δημοσιότητα ένα remix για το Kiss And Tell της Matina (Panik Records) και το ίδιο καλοκαίρι έγινε release το κομμάτι Domino (Panik Records).
DJing
Παράλληλα με την παραγωγή μουσικής, ο Sergio T απασχολείται και ως DJ. Οι πολύωρες εμφανίσεις του ξεχωρίζουν για τη δυναμικότητα και την ποικιλομορφία τους σε ό,τι αφορά τον ήχο. Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το DJing είναι γι’ αυτόν μία πρόκληση, αφού προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τη διάθεση του εκάστοτε κοινού και να την αποτυπώσει στη μίξη του χωρίς να χάσει, όμως, τον προσωπικό του χαρακτήρα.
Μέχρι στιγμής έχει συνεργαστεί με μαγαζιά σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος, οι Σέρρες και η Κατερίνη. Παράλληλα έχει εμφανιστεί σε ορισμένα από τα πιο ενεργά φεστιβάλ της χώρας όπως το River Party στην Καστοριά και το Colour Day Festival στην Αθήνα.
Τέλος, από το 2017 έχει αναλάβει την χορευτική ζώνη του Mad Radio 106.2 (Αθήνα) και στα τέλη του 2018 καλύπτει την βραδινή ζώνη της Παρασκευής και Σαββάτου στον Plus Radio 102.6 (Θεσσαλονίκη).
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)