Γαϊδουράγκαθο: Ο φυσικός τρόπος να ενισχύσουμε το συκώτι

Το γαϊδουράγκαθο (επιστ. ονομασία Silybum marianum) είναι από τα πιο ισχυρά φαρμακευτικά βότανα που διακρίνεται τόσο για τις αντιοξειδωτικές, όσο και για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για περισσότερα από 2000 χρόνια, εφαρμόζεται από την εναλλακτική ιατρική για την αποτοξίνωση του οργανισμού και για τη διατήρηση της υγείας στη χοληδόχο κύστη και στο ήπαρ.

Αρχικά, αναπτύχθηκε στις εύκρατες περιοχές της Μεσογείου και σύντομα οι αμέτρητες, ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία, χάρισαν στο γαϊδουράγκαθο το προσωνύμιο «πανάκεια».

Κατά τον 14ο αιώνα, όταν η πανούκλα εξαπλώθηκε στην Ασία και σε όλη την Ευρώπη, οι μοναχοί και οι βοτανολόγοι της εποχής, δεδομένης της φήμης ότι το γαϊδουράγκαθο θεραπεύει τα πάντα, ξεκίνησαν να το καλλιεργούν με την ελπίδα να θεραπεύσουν την μάστιγα της εποχής.

Τα θετικά αποτελέσματα έκαναν το φαρμακευτικό βότανο ακόμη πιο δημοφιλές με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να εφαρμόζεται τόσο από την εναλλακτική ιατρική, όσο και στην ιατρική της Αγιουρβέδα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που το φύτεψαν στους κήπους για προσωπική χρήση.

Σήμερα, το γαϊδουράγκαθο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της πεπτικής υγείας, την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη φυσική διέγερση του μητρικού γάλακτος και την αποτοξίνωση...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης