Άνηθος: Το μυρωδικό με τα πλούσια οφέλη

Ο άνηθος είναι ένα είδος αγριόχορτου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία ελληνική και μετέπειτα ρωμαϊκή εποχή, ως μπαχαρικό και ως φαρμακευτικό βότανο.
Η μακρά ιστορία του ξεκινά στην Αίγυπτο πριν από 5.000 χρόνια, όταν το βότανο αναφερόταν σε χειρόγραφα ως «καταπραϋντικό φάρμακο», ενώ γύρω στα 3.000 π.Χ., οι Βαβυλώνιοι ξεκίνησαν να τον καλλιεργούν στους κήπους.
Ο άνηθος ήταν ευρέως χρησιμοποιούμενο και οικείο φυτό και στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς το έλαιο χρησίμευε ως αρωματικό και ως πρόσθετο συστατικό για την παραγωγή κρασιού. Ο Διοσκουρίδης, ο γνωστός Έλληνας γιατρός και χειρουργός, πίστευε ότι οι σπόροι του άνηθου θα μπορούσαν να επιταχύνουν την επούλωση των τραυμάτων.
Καθώς τα χρόνια περνούν, η δημοτικότητα του άνηθου συνεχώς αυξάνεται. Ο Edward I της Αγγλίας, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για την επισκευή της Γέφυρα του Λονδίνου, επέβαλε φόρο στον άνηθο και άλλα μπαχαρικά που έφεραν τα πλοία στο λιμάνι
Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, ο άνηθος έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή μυρωδικά όχι μόνο της Αγγλίας, αλλά ολόκληρου του κόσμου.Έτσι λοιπόν, το νόστιμο μαγειρικό και φαρμακευτικό βότανο εισέβαλε για τα καλά στη...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης