Επίδομα 600 ευρώ στους επιστήμονες: Χωρίς άλλη αίτηση το ποσό - Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με την διαδικασία

Επίδομα 600 ευρώ στους επιστήμονες: Χωρίς άλλη αίτηση το ποσό - Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με την διαδικασίαΤι προβλέπεται για την ενίσχυση των 600€ στους επιστήμονες. Πότε καταβάλλονται τα ποσά. Όλη η λίστα με τους επιλέξιμους ΚΑΔ

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικ.16604/3224/2020 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1629/Β/29-4-2020, χωρίς άλλη αίτηση θα λάβουν απευθείας τα 600 ευρώ της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης οι επιστήμονες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης το οποίο καταργήθηκε.
Πρόκειται για όλους όσοι είχαν ήδη υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, οι οποίοι δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια άλλη ενέργεια ώστε να λάβουν τα 600 ευρώ.
Ταυτόχρονα δίνεται δυνατότητα να μπουν στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση και επιστήμονες που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή στο κατηργημένο πρόγραμμα, αρκεί να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση μέχρι τις 8 Μαίου στην πλατφόρμα https://supportemployees.services.gov.gr. Πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα στην οποία υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι από την 1η Απριλίου.
"Κλειδί" στην νέα διαδικασία είναι η επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητα βάσει ΑΦΜ. Επίσης οι περίπου 17.700 που έχουν λάβει την προκαταβολή των 400 ευρώ, θα λάβουν τώρα τα 200 ευρώ που απομένουν.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ΚΥΑ με τη λίστα των ΚΑΔ και κατεβάστε το ΦΕΚ
Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικ.16604/3224/2020 - ΦΕΚ 1629/Β/29-4-2020
Οικονομική Ενίσχυση - Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού.
e-nomothesia.gr


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης