Έτσι θα κάνουμε κορμί την εποχή του κορονοϊού (Βίντεο)

Έτσι θα κάνουμε κορμί την εποχή του κορονοϊού (videos)
Η καραντίνα σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της, καθώς όπως ανακοινώθηκε η σταδιακή άρση των μέτρων ξεκινά από της 4 του Μάη. Από ότι φαίνεται κάπου μέσα στον Ιούνιο θα καταφέρουμε πάμε στην παραλία με προσοχή. ‘Όσοι κάνατε γυμναστική στην καραντίνα σίγουρα θα συνεχίσετε τώρα που φτάνουμε στο καλοκαίρι με περισσότερη ... θέρμη και όρεξη. Όσοι πάλι δεν τα καταφέρατε, η άρση των μέτρων σίγουρα δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Σε κάθε περίπτωση, επειδή τα γυμναστήρια και οι χώροι άθλησης δεν ανοίγουν ακόμα υπάρχει λύση: Διαδικτυακά μαθήματα yoga και pilates.
Πολλοί δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα της γυμναστικής με οδηγίες μέσω υπολογιστή. Παρόλα αυτά, ο ειδικός είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Μέσω ίντερνετ γίνονται πια θαύματα. Αν δεν έχετε κάμερα στον υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε το μάθημα μέσω από το κινητό σας. Δεν θα στριμωχτείτε, δεν θα χρειαστεί να αγχωθείτε για τον κορονοϊό και το πιο σημαντικό: Θα κάνετε καλό στην υγεία σας. Υπάρχουν άπειρα μαθήματα yoga αλλά και pilates που μπορείτε να κάνετε online. 
Η Νάντια Πετρίδη, που εντοπίσαμε ειδικεύεται τόσο στο pilates reformer και mat, όσο στο aerial yoga αλλά και το yoga nidra. Αυτά τα είδη εκγύμνασης χρειάζονται όργανα γυμναστικής κατά βάση, ωστόσο υπάρχει ειδικό ασκησιολόγιο που μπορεί να κρατήσει το κορμί μας σε φόρμα, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όργανα. To yoga nidra επίσης “αγγίζει” τα όρια του διαλογισμού και μπορεί να βοηθήσει τα άτομα τα οποία υποφέρουν από στρες. Είναι σίγουρα κάτι το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να αποφορτιστούμε και να χαλαρώσουμε.
Σε κάθε περίπτωση, η άσκηση βοηθά να ισχυροποιήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, πέρα από το γεγονός ότι μας βοηθάει να έχουμε ένα όμορφο και καλογυμνασμένο σώμα. Δείτε παρακάτω μερικές ασκήσεις όπως αλιεύτηκαν από το youtube της ειδικού για να πάρετε ιδέες.
Δεν χρειάζεται να έχετε όργανα για να τις κάνετε! Μόνο όρεξη!
Επίσης, ποιος είπε ότι οι ηλικιωμένοι, δεν μπορούν να κάνουν γυμναστική; Υπάρχουν πολύ καλές ασκήσεις και για την τρίτη ηλικία:
Επίσης, όταν πια ανοίξουν οι χώροι άθλησης και εκγύμνασης θα μπορείτε να κάνετε και άλλα πράγματα τα οποία είναι πολύ διασκεδαστικά όπως η aerial yoga, η οποία είναι στην ουσία εναέρια yoga και φαίνεται πολύ διασκεδαστική:

Υπάρχει μάλιστα τέτοιου είδους yoga και για παιδιά. 

Αγγελική Μαξούρη/ news4health.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης