COVID-19: Η λύση για το εμβόλιο ίσως να βρίσκεται στα Λάμα

COVID-19: Η λύση για το εμβόλιο ίσως να βρίσκεται στα Λάμα
Τα αντισώματα που βρέθηκαν στα θηλαστικά ζώα, Λάμα, ενδεχομένως να αποτελούν τη λύση για την παρασκευή εμβολίου κατά του COVID-19.
Η παρασκευή του εμβολίου κατά του COVID-19 βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης όσον αφορά την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Κάθε μέρα σημειώνεται πρόοδος. Μία ομάδα επιστημόνων, μάλιστα, θεωρεί ότι η λύση για το εμβόλιο μπορεί να βρίσκεται στα αντισώματα που βρέθηκαν στο αίμα των Λάμα. Πρόκειται για θηλαστικά ζώα στη Βόρεια Αμερική, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των Καμηλιδών, είναι δηλαδή συγγενές της καμήλας. Έχουν ύψος 1,70 μ. περίπου και βάρος γύρω στα 100 κιλά. 
Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας στη Γάνδη βρήκαν αντισώματα στο αίμα των συγκεκριμένων ζώων που μπορόυν να εξoυδετερώσουν το νέο κορονοϊό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19. Μία νέα έκθεση στο Brinkwire δείχνει ότι τα αντισώματα στα Λάμα ήταν αποτελεσματικά ενάντια στο MERS και τον SARS, που αποτελούν κοντινούς συγγενείς του ιού προκαλεί το COVID-19. H ομάδα των επιστημόνων «έπεσαν» πάνω σε αυτήν την ανακάλυψη για τα αντισώματα των Λάμα, καθώς προηγουμένως ερευνούσαν τον HIV.
Τα αντισώματα των Λάμα είναι μικρότερα από αυτά του ανθρώπου. Έτσι, σύμφωνα με το Brinkwire αυτό αυξάνει την πιθανότητες χρήση ζωικής προέλευσης αντισωμάτων σε νανοτεχνολογία ως μέρος της παράδοσης αντιικής δραστηριότητας σε ανθρώπους.
λαμα
Η εξερεύνηση αντισωμάτων των Λάμα δεν αποτελεί κάτι καινοτόμο στην επιστημονική έρευνα. Δύο χρόνια προηγουμένως, μία ομάδα από Ινστιτούτο στη Βόρεια Καλιφόρνια χρησιμοποίησε αντισώματα από το συγκεκριμένο ζώο στο πλαίσιο έρευνας για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τη γρίπη. Η ομάδα ανακάλυψε ότι τα αντισώματα των Λάμα είναι αρκετά αποτελεσματικά για να δουλέψουν σε ένα μεγάλο αριθμό ιών γρίπης.
Tο Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας στη Γάνδη υποστήριξε, πάντως, ότι η πληροφορία που συγκεντρώθηκε επί του ζητήματος δικαιολογεί την περαιτέρω έρευνα. Δεν έγινε γνωστό, όμως, σχετικά με τις προθέσεις του ινστιτούτου να διεξάγει ή όχι έρευνα στην κλινική την ώρα που ο κόσμος ανυπομονεί για την παρασκευή του εμβολίου. 
Με τις περισσότερες εταιρείες και οργανώσεις να επιχειρούν να το παρασκευάσουν, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο στην καλύτερη περίπτωση στα τέλη του 2020- αρχές του 2021. Ας σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής περισσότερα από 70 υποψήφια εμβόλια για τον COVID-19 δοκιμάζονται.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης