O Δημήτρης Παρασκευόπουλος για την επιστολή στο Υπουργείο Υγείας για την επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Μεσοποταμίας (Βίντεο)

Ο πρόεδρος τοπικού Μεσοποταμίας Δημήτρης Παρασκευόπουλος μίλησε στην κάμερα του tragikogreece για την επιστολή που έχει στείλει στο Υπουργείο Υγείας για την επαναλειτουργία του  Περιφερικού Ιατρείου Μεσοποταμίας.


Δείτε το βίντεο





Δείτε εδώ την επιστολή 

ΘΕΜΑ«Επαναλειτουργία και ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Μεσοποταμίας ».
Αξιότιμε κε Υπουργέ
Η Δημοτική Κοινότητα Μεσοποταμίας αποτελείτε από τους Οικισμούς Μεσοποταμίας και Κολοκυνθούς που απαριθμούν περισσότερους από τρεισήμισι (3500) χιλιάδες κατοίκους. Στην έδρα της
Δημοτικής Κοινότητας Μεσοποταμίας υπάρχει το Περιφερειακό Ιατρείο το οποίο εξυπηρετούσε μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οπότε και έκλεισε, περί τους δέκα (10.000) χιλιάδες και πλέον κατοίκους της ευρύτερης περιοχής παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, μίας και στην ευθύνη του αγροτικού της Ιατρού, εκτός των δύο οικισμών υπάγονται και οι οικισμοί του Καλοχωρίου και Δενδροχωρίου, ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται περισσότερα των δεκαπέντε χωριών της Π.Ε Καστοριάς.
Το Περιφερειακό Ιατρείο Μεσοποταμίας έως και τα τέλη Μαρτίου ήταν στελεχωμένο με ένα αγροτικό ιατρό και μια νοσηλεύτρια, καθώς η γενική ιατρός, της οποίας η θέση προβλέπετε και είναι καλυμμένη, από τον Σεπτέμβριο του 2018 λόγω συνυπηρέτησης με σύζυγο στρατιωτικό, έχει αποσπαστεί σε μονάδα υγείας της Θεσσαλονίκης, οπότε και παραμένει δεσμευμένη, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης της. Παρόλα αυτά και σε συνεννόηση με τον εκάστοτε Δντη του Κέντρου Υγείας Καστοριάς όπου και ανήκει, τα κενά που προέκυπταν κατά καιρούς, καλύπτονταν κατά το δυνατόν με αποστολή επιπλέων αγροτικών ιατρών, και με την παρουσία μίας ημέρας την εβδομάδα, από τον Μάιο του 2019, με γιατρό γενικής ιατρικής, του έτερου Περιφερειακού Ιατρείου Τοιχιού, με αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου, την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και την αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.
Ως γνωστών με απόφαση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ στα τέλη Μαρτίου, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι αγροτικοί ιατροί των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καστοριάς με αποτέλεσμα το κλείσιμο του Περιφερειακού Ιατρείου Μεσοποταμίας, εν μέσω της πανδημίας του Κορωναιού, αυξάνοντας το αίσθημα της ανασφάλειας των κατοίκων, σε μία περιοχή η οποία θρηνεί τέσσερις θανάτους συμπολιτών μας, και η οποία τέθηκε για εικοσιτέσσερις (24) συνεχής ημέρες σε καραντίνα, βάση των εντολών, του αρμόδιου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.
Σήμερα, και ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, αφού ούτε στην περιοχή μας, αλλά ούτε στο Νοσοκομείο Καστοριάς δεν παρουσιάζονται πλέον νέα κρούσματα, το Περιφερειακό Ιατρείο Μεσοποταμίας εξακολουθεί να μην παρέχει ολοκληρωμένες πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοποταμίας να ταλαιπωρούνται, αφού είτε αναγκάζονται να μετακινούνται στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, είτε αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιώτες γιατρούς είτε ακόμα και να στερούνται των υπηρεσιών υγείας, μιας και δεν έχουν όλοι αυτές τις δυνατότητες.
Κατόπιν όλων των παραπάνω αιτούμαστε και απαιτούμε:
Α. Την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Μεσοποταμίας
Β. Την άμεση επιστροφή του Αγροτικού Ιατρού, με αποκλειστική αποστολή την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
Γ. Την άμεση επιστροφή της νοσηλεύτριας , η οποία εδώ και επτά (7) συναπτά έτη υπηρετεί και είναι γνώστης των προβλημάτων των κατοίκων προσωπικά, καθώς και των διοικητικών θεμάτων του Περιφερειακού Ιατρείου.
Δ. Την άμεση επιστροφή του ιατρού γενικής ιατρικής του έτερου Περιφερειακού Ιατρείου Τοιχιού.
Ε. Την μόνιμη διευθέτηση του προβλήματος της θέσης του ιατρού γενικής ιατρικής, με αποδέσμευση της μόνιμης θέσης και επαναπροκήρυξης της, με σκοπό την ενδυνάμωση του ιατρείου με ιατρικό προσωπικό.
ΣΤ. Την κάλυψη του κενού της θέσης της καθαρίστριας, αφού από τον Φεβρουάριο του 2019 και μετά την διακοπή της καθαριότητας, λόγο λήξης της σύμβασης του ιδιωτικού συνεργείου, και αυτό το βάρος, το επωμίστηκε η νοσηλεύτρια.
Η. Την ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου με επιπλέον επίσκεψη Παιδιάτρου, μιας και η Μεσοποταμία είναι κατεξοχήν περιοχή με νέο πληθυσμό και πολλά παιδιά (Στην Δημοτική Κοινότητα υπάρχουν Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικό, δύο ολοήμερα Νηπιαγωγεία, και ένας παιδικός σταθμός με απόλυτη πληρότητα μαθητών).
Έχοντας την βαθιά πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε ΑΜΕΣΑ, στα δίκαια αιτήματά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με Τιμή
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Την επιστολή συνυπογράφουν:
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Δενδροχωρίου κος Δούκας Δημήτρης
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου κος Μιρκόπουλος Νικηφόρος
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Αγίας Κυριακής κος Τσαλουκίοδης Ηλίας
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Οινόης κα Ζαρομυτίδου Ευανθία
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Πτεριάς κος Ευσταθιόπουλος Γιώργος
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Ποριάς κος Πασχάλογλου Παρασκευάς
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Χιλιοδένδρου κος Ζαρογιάννης Δημήτρης
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Τσάκωνης κος Χρυσάφης Δημήτρης
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Πενταβρύσου κος Σιάτρας Γιώργος
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Ιεροπηγής κος Πιτούλης Παύλος
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Μανιάκων κος Πανταζής Κων/νος
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Κορομηλιάς κος Σεργιαννίδης Ανδρέας
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Λέυκης κος Πετρίδης Χρήστος
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Νεστορίου κος Βυσούλης Μάρκος
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Διποταμίας κος Τσιλίδης Γιώργος
Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Πτελέας-Κρανοχωρίου κος Νικολόπουλος Βαγγέλης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:


  1. Βουλευτή Ν.Δ κος Τζηκαλάγιας Ζήσης
  2. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κα Τελιγιορίδου Ολυμπία
  3. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο Κασαπίδη Γιώργο
  4. Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κο Σαββόπουλο Δημήτρη
  5. Δήμαρχο Καστοριάς κο Κορεντσίδη Γιάννη
  6. Δντρια Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης κα Αντωνίου Μαρία
  7. Διοικητή 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας κο Μπογιατζίδη Παναγιώτη
  8. Δντη Κέντρου Υγείας Καστοριάς κο Παράσχο Αθανάσιο


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ