Καθορισμός διαδικασίας λήψης ειδικότητας σε νοσηλευτές - Μέχρι 31-12-2021 η επιλογή των υποψηφίων

Καθορισμός διαδικασίας λήψης ειδικότητας σε νοσηλευτές - Μέχρι 31-12-2021 η επιλογή των υποψηφίων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των ειδικευομένων νοσηλευτών για λήψη ειδικότητας, για τη χρονική περίοδο 2021-2022.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Γ6α/Γ.Π. οικ. 51611/2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3913/Β/24-8-2021, το πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη λήψη εκάστης ειδικότητας έχει διάρκεια δεκαοκτώ (18) μήνες.

Οι ειδικότητες είναι οι εξής: α) «Ανακουφιστικής και Υποστηρικτικής Νοσηλευτικής Φροντίδας, β) «Γεροντολογικής Νοσηλευτικής», γ) «Νοσηλευτικής Καρδιαγγειακών Παθήσεων», δ) «Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας», ε) «Ογκολογικής Νοσηλευτικής» στ) «Παθολογικής Νοσηλευτικής», ζ) «Νοσηλευτικής Παίδων και η) «Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής».

Οι συσταθείσες διακόσιες δέκα πέντε (215) θέσεις ειδικευομένων νοσηλευτών στην ειδικότητα «Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας» και οι κενές θέσεις των ειδικευομένων νοσηλευτών της «Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής» και της «Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής» χρονικής περιόδου 2020-2021, κατανέμονται και αναδιανέμονται αντίστοιχα σε Υ.ΠΕ. και Νοσοκομεία στις λοιπές νοσηλευτικές ειδικότητες σύμφωνα με την υπό στοιχεία Γ6α/Γ.Π.οικ.48587/2021 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (Β’ 3538).

Οι νοσηλευτές έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής στους καταλόγους μίας μόνο Υγειονομικής Περιφέρειας μέσω του διαδικτυακού τόπου αυτής, με αίτησή τους, η οποία υπέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Για την απόκτηση Νοσηλευτικής Ειδικότητας απαιτούνται:

αα) Πτυχίο τριτοβάθμιας νοσηλευτικής εκπαίδευσης (Πανεπιστημίου ή ΑΤΕΙ) ή ισοτίμου σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, επίσημα αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.

αβ) Ταυτότητα μέλους της Ένωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος (ΕΝΕ), η οποία να είναι σε ισχύ ή Βεβαίωση Ανανέωσης Εγγραφής στην ΕΝΕ του τρέχοντος έτους ή Βεβαίωση Εγγραφής στην ΕΝΕ, για όσους εγγράφονται για πρώτη φορά, η οποία είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από την έκδοσή της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη παρ. 5 του άρθρου 4 του ν. 3252/2004 (Α’).

αγ) Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Νοσηλευτή-τριας.

αδ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν παραιτηθεί από μόνιμη ή ΙΔΟΧ θέση Νοσηλευτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το τελευταίο έτος.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή από τους ενδιαφερόμενους με τρόπο που υποδεικνύεται από κάθε Υ.ΠΕ. σε σχετική ειδική ανακοίνωση που αναρτά στην ιστοσελίδα της.

Διαβάστε Αναλυτικά ολόκληρη την απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες:

Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Γ6α/Γ.Π. οικ. 51611/2021-ΦΕΚ 3913/Β/24-8-2021
Καθορισμός διαδικασίας για τη λήψη ειδικότητας: α) «Ανακουφιστικής και Υποστηρικτικής Νοσηλευτικής Φροντίδας», β) «Γεροντολογικής Νοσηλευτικής», γ) «Νοσηλευτικής Καρδιαγγειακών Παθήσεων», δ) «Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας», ε) «Ογκολογικής Νοσηλευτικής», στ) «Παθολογικής Νοσηλευτικής», ζ) «Νοσηλευτικής Παίδων» και η) «Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής».


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)