Οικονόμου: Είμαστε εδώ για να αποκρούσουμε τα χειρότερα

Στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Προς χαλάρωση τα μέτρα κατά της πανδημίας.

EUROKINISSI

«Κάθε βήμα πρέπει να είναι προσεκτικό για να μη θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική μας πολιτική και την εκτέλεση του προϋπολογισμού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τις κυβερνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αν απαιτηθεί θα υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πιο ευάλωτων πολιτών.

«Το γεγονός ότι η χώρα μας ανθίσταται και αντέχει, παρά το μέγεθος και την ένταση των κρίσεων, οφείλεται καταρχάς στην οικονομική πολιτική που εφαρμόσαμε τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια που μπορεί και μας επιτρέπει  να δίνουμε καρπούς στην κοινωνία για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή. Στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αποτρέποντας πολύ χειρότερα. Η πρόσφατη κρίση των μνημονίων, ειδικά η διαχείριση του  2015, έχει διδάξει ότι πάντα μπορεί να υπάρξουν χειρότερα από όσα θεωρούμε ότι μπορούν να συμβούν. Ο λαός μας το κατάλαβε πικρά αυτό. Είμαστε εδώ, με σύνεση και ψυχραιμία, για να αποκρούσουμε τα χειρότερα και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό, με απόλυτη προτεραιότητα σε όσες και όσους έχουν ανάγκη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ουσιαστικά απέκλεισε την πιθανότητα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τους τελευταίους μήνες και για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων.

«Από τα επιδημιολογικά δεδομένα εξαρτάται η χαλάρωση των μέτρων»

Σε ερώτηση σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι την Τετάρτη (16/2) θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Όπως εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου, θα ληφθούν υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και η τάση που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη για τη χαλάρωση των μέτρων.

«Συλλυπητήρια στις οικογένειες των 2 ομογενών στην Ουκρανία»

Μιλώντας για την κρίση στην Ουκρανία αλλά και για την απώλεια 2 ομογενών και τον τραυματισμό άλλων 2 από ουκρανικά πυρά, ο Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε τη λύπη και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης προς τις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κρίση στην Ουκρανία και ελπίζει στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών που υπάρχουν εκεί. Όπως εξήγησε, η Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένη με τους συμμάχους και τους εταίρους της αλλά παράλληλα κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με όλες τις πλευρές.

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και σε όσα υποστήριξε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΪ) ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ λίγο πριν από το μπρίφινγκ προχώρησε στην κάτωθι δήλωση:

″Ο κ. Τσίπρας, όπως κάνει πάντα όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει μια εύκολη συνταγή για όλα. Λεφτά και προσλήψεις. Έτσι λοιπόν και σήμερα ήταν επικίνδυνα απλοϊκός σε όσα είπε για ένα τεράστιο σε μέγεθος κοκτέιλ διεθνών κρίσεων. Φάνηκε ότι αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα και δεν κατανοεί το μέγεθος και τις διαστάσεις των κρίσεων για αυτό και η πολιτική του πρόταση εξαντλείται ξανά στο ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο η πραγματικότητα αυτή θα αλλάξει. Από κούφια συνθήματα όμως οι Έλληνες έπαθαν κι έμαθαν.

ΥΓ. Να του υπενθυμίσουμε ότι ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, δεν ακούστηκε πρώτη φορά από τον κ. Πολάκη. Το είπε ο ίδιος μιλώντας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, απλώς ο κ. Πολάκης την εξειδικεύει”.  


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)