Η ασπιρίνη ενδεχομένως μειώνει τη θνητότητα σε νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19


Ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με μέτριας βαρύτητας COVID-19 και έλαβαν νωρίς ασπιρίνη στο πλαίσιο της αγωγής τους, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου έναντι ασθενών στους οπαίους δεν χορηγήθηκε ασπιρίνη.

Ερευνητές του George Washington University, ανακάλυψαν οτι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με μέτριας βαρύτητας COVID-19 και έλαβαν νωρίς ασπιρίνη στο πλαίσιο της αγωγής τους, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου έναντι ασθενών στους οπαίους δεν χορηγήθηκε ασπιρίνη.

Ο ερευνητής Jonathan Chow δήλωσε οτι πρόκειται για την τρίτη έρευνα της ομάδας του και το απόγειο 15μηνης εργασίας που εστιάζει στη χρήση ασπιρίνης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19. Συνεχίζουν να ανακαλύπτουν ότι η χρήση ασπιρίνης συνδέεται με βελτιωμένο αποτέλεσμα και χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Επιπλέον είναι χαμηλού κόστους και άμεσα διαθέσιμη η ασπιρίνη.

Η έρευνα περιέλαβε 112.269 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με μέτριας σοβαρότητας COVID-19.

Τα στοιχεία περιέλαβαν ασθενείς που εγγράφηκαν από τον Ιανουάριο 2020 έως τον Σεπτέμβριο 2021 σε 64 συστήματα υγείας των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν μείωση 1.6% της θνητότητας όταν χορηγήθηκε ασπιρίνη την πρώτη ημέρα νοσηλείας σε ασθενείς με μέτρια νόσο και ότι οι ασθενείς ήταν λιγότερο ευάλωτοι στη δημιουργία θρόμβων. Ανακάλυψαν επίσης ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς και αυτοί με τουλάχιστον μια συννοσηρότητα ωφελήθηκαν ιδιαίτερα από την έγκαιρη χορήγηση ασπιρίνης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

Έκανε το λάθος και απάντησε στο τηλέφωνο – Της κόστισε 2.000 ευρώ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ολοκληρώθηκε το τουρνουά 5x5 «Ιωάννης Παμπουκίδης» (Φώτο)

ΑΝΕΚΔΟΤΟ - Ο παιδαράς και η ξανθιά