ΚΟΖΑΝΗ - «Σχολή στολίδι» για την Ελλάδα η Σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα

«Σχολή στολίδι» για την Ελλάδα η Σχολή Πυροσβεστικής στην ΠτολεμαΐδαΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
Εγκαινιάζεται το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα, η Σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του Αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του γενικού γραμματέα προστασίας του Πολίτη Ιωάννη Καπάκη.
Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την περιοχή μας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας: «Είναι μια σημαντική ημέρα για την περιοχή και προσωπικά αλλά και ένα όραμα της περιφερειακής αρχής, έχει αίσιο αποτέλεσμα. Η έλευση της πυροσβεστικής σχολής στην Πτολεμαΐδα αναβαθμίζει το πυροσβεστικό σώμα, αναβαθμίζει τις πυροσβεστικές υπηρεσίες».
Η σχολή πυροσβεστών είναι σημείο αναφοράς για την Πτολεμαΐδα, ωστόσο η σχολή ήρθε με πολύ κόπο και προσπάθεια από τον Περιφερειάρχη, σημείωσε ο κ. Κάτανας, λέγοντας ότι δόθηκε τεράστια μάχη. Αναφορικά με τη λειτουργία της σχολής και την πρώτη αυτή φάση λειτουργίας της, ο κ. Κάτανας απάντησε πως τα σχόλια είναι θετικά και από πλευράς μαθητών και από τους εκπαιδευτές, αλλά και την κοινωνία. «Νομίζω πως και τα 93 άτομα και τα 40 στελέχη έδωσαν άλλη πνοή στην περιοχή της Εορδαίας, αλλά και όσον αφορά τη λειτουργία της σχολής», σχολίασε.
Για τα όποια μικροπροβλήματα, λύσεις μπορούν να βρεθούν στην πορεία. Πρόκειται για την πρώτη φάση λειτουργίας της σχολής, απάντησε ο ίδιος, λέγοντας πως οι μαρτυρίες του διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, που βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα , μιλάει με τα καλύτερα λόγια για μια «σχολή στολίδι» στην Ελλάδα.
Αναφορικά με το πάρκο πολιτικής προστασίας, το σχέδιο είναι στη φάση τη\ς μελέτης. Μέχρι τον Αύγουστο θα υπάρχει το business plan από την ΑΝΚΟ και από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν πιο απτά αποτελέσματα. Χρονικός προσδιορισμός δεν υπάρχει για την ώρα, αλλά αναμένεται να υπάρξει με την ολοκλήρωση του business plan.

Β.Σ.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

Ορφανά παιδιά από την Συρία απαντούν στο «Τι θα έλεγαν στον μπαμπά τους» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Νυφοπάζαρο 2019 (Φώτορεπορταζ)