Ο Αμερικανός Τζορτζ Χόρτον «απαντά» στον Ερντογάν: Ποιοι έκαψαν τη Σμύρνη το 1922 0 SHARES


Τις τελευταίες μέρες ακούμε από πολιτικούς, επιστήμονες κλπ. των γειτονικών χωρών, πράγματα τα οποία ξεπερνούν κάθε λογική, διαστρεβλώνουν την ιστορία και την πραγματικότητα και προσβάλλουν βάναυσα τη χώρα μας.



Ακούσαμε, μεταξύ άλλων ότι ο Αχιλλέας ήταν Αλβανός και ότι η Τροία ήταν αρχαία αλβανική αποικία που δέχτηκε επίθεση από τους Έλληνες!
Προφανώς, τα ομηρικά έπη, γράφτηκαν από κάποιον αρχαίο Αλβανό ποιητή…

Σε ποια γλώσσα αλήθεια; Και με τη χρήση ποιου αλφαβήτου; Μήπως αυτού που καθιερώθηκε το 1908, καθώς ως τότε οι Αλβανοί χρησιμοποιούσαν διάφορα άλλα αλφάβητα (ελληνικό, κυριλλικό, αραβικό κλπ.).

Ακόμα και αν δεχθούμε ότι η «Ιλιάδα» και η «Οδύσσεια» υπήρχαν σε προφορική μόνο μορφή αρχικά, από τα χρόνια του Πεισίστρατου στην αρχαία Αθήνα (6ος π.Χ. αι.), οπότε καταγράφηκαν για πρώτη φορά, υπάρχουν και σε γραπτή μορφή. Πού ακριβώς βρισκόταν τότε οι πρόγονοι των σημερινών Αλβανών; Μήπως δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι;

Ορισμένοι στα Σκόπια, σε μικρότερο βαθμό τελευταία λόγω των διαπραγματεύσεων για το όνομα της FYROM, θεωρούν Σκοπιανό τον Μέγα Αλέξανδρο ή τους εαυτούς τους απογόνους του.

Δυστυχώς η επίσημη ελληνική πολιτεία αλλά και η ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα, συνήθως σιωπούν. Μπορεί αυτά να είναι και να ακούγονται φαιδρά, αλλά η διεθνής κοινή γνώμη, δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει όλη την ελληνική ιστορία. Παγιώνονται έτσι διεθνώς κάποιες ανιστόρητες απόψεις και αν συνεχίσουμε να είμαστε αδρανείς και υπερόπτες, θεωρούμε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούμε κάποια στιγμή μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις και, μη αναστρέψιμες, οδυνηρές καταστάσεις. 

Για τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς, εκείνο που έχουμε να πούμε προς το παρόν, είναι ότι συμμεριζόμαστε την δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκονται, καθώς η ιστορία τους ξεκινά πολύ αργότερα από την ελληνική ,αυτό δεν σημαίνει όμως ότι νομιμοποιούνται να καπηλεύονται και να σφετερίζονται την ελληνική ιστορία, για να αποδείξουν ότι είναι πανάρχαιοι λαοί. Δυστυχώς γι’ αυτούς, είναι επήλυδες… Και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.
Οι εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Σμύρνη.

Εκείνοι φυσικά που κατέχουν τα πρωτεία στη διαστρέβλωση της ιστορίας και της πραγματικότητας, είναι οι Τούρκοι. Είδαμε σε πρόσφατο άρθρο μας τα ατράνταχτα ντοκουμέντα με τα οποία αποδεικνύεται ποια είναι η πραγματικότητα για τα σύνορα στα Δωδεκάνησα και τι προβλέπουν οι διεθνείς Συνθήκες, τις οποίες έχει υπογράψει και η ίδια η Τουρκία.

Και ξαφνικά, λίγες μέρες μετά την αδόκητη «επίθεση φιλίας» προς τη χώρα μας, έρχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, να δώσει νέα διάσταση στη λέξη «παραχάραξη». Σε ομιλία του στο εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, είπε τα εξής: Δείτε την συνέχεια εδώ..

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ορφανά παιδιά από την Συρία απαντούν στο «Τι θα έλεγαν στον μπαμπά τους» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Νυφοπάζαρο 2019 (Φώτορεπορταζ)

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη