Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ο… τυφώνας Τζιτζικώστας και τα φαβορί για το χρίσμα

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
«Παράσταση» για τρεις είναι μέχρι στιγμής το σκηνικό σε ό,τι αφορά τις εκλογές για τις περιφέρειες σε Μακεδονία και Θράκη. Τα δύο γεωγραφικά διαμερίσματα χωρίζονται σε τρεις περιφέρειες: Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Οι μόνοι σίγουροι υποψήφιοι είναι οι νυν περιφερειάρχες!
Στην Κεντρική Μακεδονία ο «τυφώνας» Απόστολος Τζιτζικώστας (φωτό) αναμένεται να «σαρώσει» όποιον… τολμήσει να βρεθεί στο πέρασμά του. Στις εκλογές του 2014 αρνήθηκε την πρόταση της Ν.Δ. να είναι υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης και κατέβηκε στην περιφέρεια, έχοντας απέναντί του την επίσημη επιλογή του κόμματος, τον Γιάννη Ιωαννίδη. Στο β’ γύρο επικράτησε με το «εκκωφαντικό» 71%, ενώ φρόντισε να επουλώσει τις πληγές με τη Ν.Δ. και να βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η υποψηφιότητά του είναι σίγουρη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά το πρόσωπο που θα κληθεί να… χάσει από τον Απ. Τζιτζικώστα. Στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία πλέον ανήκει στις τάξεις του Λαφαζάνη. Στη Δυτική Μακεδονία την επανεκλογή του θα διεκδικήσει ο Θεόδωρος Καρυπίδης. Το 2014 ήταν κι αυτός «αντάρτης» του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Κουμουνδούρου είχε ανακοινώσει τη στήριξη της, αλλά τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου την απέσυρε μετά τις δηλώσεις του Θ. Καρυπίδη ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν επικεφαλής εβραϊκής συνωμοσίας! Ο δημοσιογράφος στο επάγγελμα επέμενε στην υποψηφιότητά του και τελικά δικαιώθηκε.
Ωστόσο, ποτέ δεν έκοψε την επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποδέχθηκε θερμότατα τον Αλέξη Τσίπρα στο περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας. Ο Θ. Καρυπίδης πιθανότατα να κληθεί να διαχειριστεί τις κυβερνητικές παλινωδίες και λάθη αναφορικά με το ζήτημα της πώλησης της ΔΕΗ. Η Ν.Δ. δεν έχει καταλήξει ακόμη σε υποψήφιο, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα. Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την εκλογή του καθώς αναδείχθηκε στο αξίωμα με εσω-παραταξιακές διαδικασίες μετά την απώλεια του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. Η Ν.Δ. αναμένεται να του δώσει το «χρίσμα», ενώ την ίδια ώρα τα υπόλοιπα κόμματα αναζητούν υποψηφίους.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 
 eleftherostypos.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)